Payday Loans

Fyraftensmøde: Nyeste tendenser indenfor spare-låne-grupper

Hør Christoffer Bengt fra Folkekirkens Nødhjælp (FKN) fortælle om de nyeste tendenser indenfor spare-låne-grupper (SG). Christoffer er netop hjemvendt fra Zambia, som var vært for verdens største konference for praktikere, forskere og eksperter indenfor SG. Christoffer er projektleder på et projekt der har til formål at formidle SG-metoden via e-læringsværktøj og computerspil. DFM er projektpartner og tæt involveret i processen, og vi vil derfor også høre mere om Christoffers første testerfaringer i Malawi og Zambia samt, hvordan danske organisationer skal deltage i den videre prototypetest i januar. 

Hvert andet år afholder de største internationale NGOer, institutioner og netværk en kæmpe konference om de nyeste tendenser inden for arbejdet med at fremme spare-låne-grupper (SG), som er i en eksplosiv udvikling. Den første konference blev afholdt i 2011 i Arusha, Tanzania, den næste i 2013 i Washington DC, og i år fandt konferencen så sted i Lusaka, Zambia. Fokus i år var på teknologi og innovation, integrering i bredere udviklingsprogrammet, strategier for kvalitet og udbredelse, og koblingen til banker m.m. Se programmet her: http://sg2015conference.org/ 

Christoffer vil fortælle om hele stemningen, og hvem der deltog ved konferencen, hvor folk havde rig mulighed for at erfaringsudvekle og netværke. Der er mange nye spændende tiltag inden for miljøet og specielt brug af ny teknologi og arbejdet med at få linket låne-spare-grupper op med den formelle finansielle sektor fyldte meget i debatten. Sidstnævnte affødte stor diskussion både ifm. hvordan det teknologisk kan lade sig gøre, men bestemt også ift., hvordan det overhovedet gøres attraktivt for eksisterende låne-spare-grupper. Det er især på dette område, Christoffer vil uddybe, hvad der skete på konferencen.

Generelt var der på konferencen stor fokus på teknologi, og hvordan det i stigende grad anvendt bliver i forbindelse med træning, projektstyring og dataindsamling. Dette er selvfølgelig ikke uden udfordringer, da teknologi ikke er løsningen i sig selv, men kan være en del af en effektiv strategi. Det var også i denne forbindelse, at vores projekt om SG/VSLA træning af village agents via et e-læringsværktøj blev præsenteret. Christoffers præsentation blev lidt af et tilløbsstykke, og vi har derigennem fået kontakt med en del NGO'er fra flere kontinenter, som har meldt deres interesse i VSLA læringsspillet. Det vil Christoffer fortælle mere om.

Fyraftensmødet vil afslutningsvist komme ind på status for udviklingen af SG e-læringsværktøjet, herunder hvordan det gik med Christoffers feltbesøg og tests i Malawi og Zambia. Sidst, vil du få mere information om den forestående prototypetest i januar, som alle er velkomne til at deltage i.

Fyraftensmødet vil finde sted den 10. december kl. 15:30 – 17:00 hos SOS Børnebyerne, Amerikavej 15C, 2. sal, 1756 - København V. Tilmelding: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.