Payday Loans

Hør hvordan ADRA Danmark arbejder med at integrere bønder og deres foreninger i værdikæder i Malawi. Og få praktiske eksempler på hvordan civilsamfund og marked overlapper hinanden for den fattige bonde i Malawi.

Fyraftens-seminaret afholdes onsdag den 23. april kl. 15.30 hos BØRNEfonden, Otto Mønsteds Gade 5 – (lige overfor Politigården). Du kan tilmelde dig hos Karin Wied Thomsen: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er god grund til at komme til fyraftens-seminaret, for Christian Sørensen, som vil holde oplægget har stor erfaring på området. Christian skrev følgende to artikler i Ulandsnyt.dk som optakt til kurset i værdikæder i syd, der blev afholdt af Dansk Forum for Mikrofinans i løbet af tre dage i november:

Markedet og NGOerne set fra syd (1): De fattige og værdikæder
"Lav en bank!" sagde udviklingsminister Christian Friis Bach (R) på forrige weekends talstærke civilsamfundstræf i København. Opfordringen faldt som en kommentar i den afsluttende debat og var ment som et eksempel på den slags nytænkning, danske NGOer burde gå i gang med.Men hvad har danske NGO'er og de civilsamfundsorganisationerne i syd, som de arbejder sammen med, at gøre med den private sektor? Er markedet modtageligt for argumenter om demokrati, rettigheder og bedre miljø?

Læs hele artiklen her:  her

Markedet og NGOer set fra nord (2): Fodformede med markedsskræk
Den danske civilsamfundsstrategi (for NGOernes arbejde i u-landene) har en tendens til at blive udlagt som primært at fokusere på stærkere lokale civilsamfund i forhold til statsmagten og myndighederne til gavn for demokratisering og menneskerettigheder. Hvorimod civilsamfundets relationer til markedet – for bedre priser og produktionsbetingelser for især fattige producenter – ikke har tilnærmelsesvis samme fokus. Men der er ikke umiddelbart noget til hinder for at bruge strategien på at støtte NGOernes arbejde i markedets værdikæder. Den organisation, jeg arbejder for, gør faktisk præcis dette....

Læs hele artiklen  her